Like I' A.M. Kleur&Stijl op facebook, zo ontvang je regelmatig leuke tips & trends!

Serenity en Rose Quartz de trendkleuren 2016

Voor het eerst in haar geschiedenis roept Pantone nu twee kleuren uit tot de trendkleuren van het jaar 2016: Rose Quartz en Serenity.
De kleuren die Pantone voor de lente en zomer 2016 heeft gekozen, Roze Quartz en Serinity, overstijgen culturele en gender normen. Er zijn dit jaar geen echt waarneembare verschillen in kleurkeuzes tussen de collecties voor mannen en vrouwen.
  
 
pantone2016
 
Gender neutraal’ was al zichtbaar in de modewereld, maar heeft nu dus ook de kleurentrends bereikt. “In veel delen van de wereld zien we dat de grens tussen man en vrouw aan het vervagen is en dat heeft impact op de mode en design. Roze en blauw zijn onlosmakelijk verbonden met de twee verschillende geslachten, waardoor je de samensmelting van deze twee kleuren zou kunnen beschouwen als een symbolisch statement: de twee geslachten zijn samen één” aldus Pantone.
  
pantone20161
 
  
Het warme roze dient als ‘tegengif’ voor de alledaagse stress en het koele blauw staat voor ontspanning en zekerheid. Volgens Pantone verlangen we daar in deze tijd allemaal naar. Een combinatie van deze twee kleuren moet een aangename balans bieden die connectie, welzijn, rust en vrede weerspiegelt. Rose Quartz en Serenity zijn aantrekkelijk in alle gedaanten, in een matte stof of in metallic, het maakt niet uit, ze stralen rust en ontspanning uit. Ze combineren moeiteloos met groene en paarse kleuren, rijke en volle bruintinten en alle schakeringen van roze en geel. 
 
pantone201612
 
Ook in het interieur zie je Rose Quartz en Serenity.
 

 

 

 

 

 

 

 

Afdrukken E-mailadres