Like I' A.M. Kleur&Stijl op facebook, zo ontvang je regelmatig leuke tips & trends!

Welke kleur rood heeft jouw Kerstjurkje!

Vind je het te gewaagd om rood te dragen? Dat is niet nodig, want iedere vrouw kan rood dragen. Als je maar weet waar je op moet letten.

De kleur rood staat voor energie, leven en kracht. Iedere vrouw kan rood dragen als zij daarvoor in de stemming is. De echte kleur rood is niet koel maar ook niet warm en deze ‘rood’ vinden we terug in de kleurencirkel als één van de drie primaire kleuren (het rood binnen in de cirkel). Zodra we bij deze primaire rood geel mengen ‘warmen’ we het rood op. Voegen we er blauw bij dan maken we het rood juist koeler. Maar we kunnen een ‘rood’ ook gedempter (met grijs) of lichter (met wit) of dieper (met zwart) maken.

kleurencirckel

Voor elk kleurtype is er een kleur rood. Zo heeft het warme kleurtype een tint rood waar geel bij is gevoegd (bijv. tomaatrood en steenrood) en het koele kleurtype een rood waar blauw in zit ( bijv. aardbeirood en kersenrood).

Er zijn dus heel veel tinten rood. Maar wat is jouw kleur rood? Welk ‘rood’ kies jij voor jouw Kerstjurkje of lippenstift Het ene rood zal je mooier staan dan het andere. Het goede ‘rood’ zal als een natuurlijke make-up werken en het verkeerde ‘rood’ maakt dat je er pips uitziet en eventuele rimpels en kringen onder je ogen meer opvallen.

warme make upkoele make up

Je kunt zelf de goede tint rood vinden als je kijkt naar de kleur rood op je wangen als je opgewonden bent of naar de kleur van je oorschelp als je zonder muts in de kou hebt gefietst. Ook is jouw kleur rood te vinden aan de binnenkant van je lip en op je vingertop als je er even zacht in knijpt.mooi met kerst website

 

 


J

Afdrukken E-mailadres